top of page
10947247_918716758162203_7503199577847706630_n.jpg
dør

FRICSKA GASTROPUB

A fiatal tulajdonosok és az éhes vendégek számára egy hosszú, ablak nélküli pincehelyiségből alakítottunk ki egy igazán szerethető környezetet, ami 2017-ben megkapta a Michelin Bib Gourmand-minősítését, 2023-ban pedig, 9 héttel az újra nyitást követően, ajánlott étteremként bekerült a 2023-as MICHELIN Guide -ba.

 

A természetes fény hiánya, a tér adottságai és a boltíves mennyezet izgalmas kihívást jelentett. A komfortérzet megteremtése érdekében gondos világítás- és akusztikai tervezés szőtte át a tervezés folyamatát, amibe villamosmérnökök és hangmérnökök is bekapcsolódtak.

A tiszta, természetes és egyértelmű összkép gerincét a szellőztetőrendszert eltakaró mennyezeti dekoráció adja, ami a megfelelő világítás kialakításában is fontos funkciót tölt be. 

A Dob utca 56. szám alatt a 21. század bohém konyhájával ismerkedhetünk meg, ami az olasz és francia ízek mellett a hagyományos magyar konyhát is új köntösben tálalja a vendégek elé. A naponta frissülő étlap kulináris pimaszságai utalnak az étterem nevére, a design terén pedig a grafikus formában megjelenő gumicsizmás malac, a repülő hal és a cilinderes polip tükrözi a Fricska szellemiségét.

_DSC3784.JPG
001.jpg
1920508_866442303389649_6501385666105230234_n.jpg
01_DSC3778.jpg
10991046_918716171495595_983662271759697865_n.jpg
10426275_918716901495522_1354589927086033428_n.jpg
11015840_918716191495593_7132684863928713579_n.jpg
10931482_918716844828861_6083883741472923061_n.jpg
10947247_918716758162203_7503199577847706630_n.jpg
003.jpg
bottom of page